GOTT Nytt År – och några lärdomar från året som varit

Så här med det nya året på glänt vill jag bara tacka mina läsare för året som varit. Det har varit ett underligt år och på många sätt ett år av paradoxer.

En sådan paradox är att trots att det här året varit ett år då jag postat färre artiklar än tidigare, och trots att jag inte fått en enda (!) kommentar på det jag postat under hela året, så har varje artikel haft betydligt fler läsare än tidigare år. Jag vet inte riktigt varför eller hur det kommer sig, men jag är otroligt tacksam, så klart!

En annan paradox är att trots att vi inte haft någon Teologi- och Pizzaträff i Malmö så har jag undervisat mer än vad jag brukat tidigare. Så mycket, faktiskt, så att enbart anteckningarna ur kursen i Nya Testamentet som jag hållit i, gissningsvis kan bli en slags ”Bibelkommentar för oss som egentligen inte orkar läsa bibelkommentarer” så småningom.

Jag har, som några av er vet, undervisat i år på Frälsningsarméns Bibelskola på Arabiska. Det har varit ett samarbete mellan Malmökåren, där jag jobbar, och Ågesta Folkhögskola och trots att året varit som det varit har vi faktiskt lyckats att genomföra ett helt år.Vi kunde genomföra tre fysiska träffar, av åtta, vilket har utmanat oss rejält. Och jag ska inte gå in på exakt vad det lett fram till.

Men här kommer i alla fall, i årets sista post, en lektion som smakprov. Det är alltså samma lektion – på Engelska och på Arabiska – om Lärjungaskap.

(Videon på Engelska)

 

Samma lektion, Arabisk version

Gott nytt år, alla! Låt oss be och hoppas att det Nya året kommer med mer av Herrens Frid och Tröst än året som varit. Gud välsigne dig!

Det här inlägget postades i Församlingsteologi, Historisk teologi / Kyrkohistoria, Lärjungaskap och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *